Technikos naujienos  04.01.2021   

 


Šių metų rudenį Vokietijos kompanijos Horsch sėjamųjų asortimentas pasipildys nauja paprastos konstrukcijos, konkurencingos kainos mechanine pakabinama sėjos mašina – Versa 3 KR.

Tai visiškai nauja sėjamoji, išoriškai panaši į Express modelį. „Tiesa reikia neužmiršti jog Versa 3 KR yra mechaninė sėjamoji, todėl iš esmės skiriasi dozavimo mechanizmas, kuris buvo sukurtas kompanijoje Horsch“, - mašiną pristato kompanijos atstovas Lietuvoje Nerijus Žukauskas.

Versa 3 KR prototipo bunkerio talpa buvo 900 litrų, tačiau ateityje planuojama gaminti sėjamąsias ir su didesnėmis sėkladėžėmis. Dozavimas atliekamas mechaniniu principu, kai velenas suka visus dozatorius. „Numatyta galimybė atjungti reikiamus dozavimo įrenginius ir pakeisti sėjos tarpueilius iš 15 cm į 30 arba 45 cm“, - sako N. Žukauskas.

Sėjamojoje panaudoti nauji DuoDisc sėjos noragai su jau gerai žinomi TurboDisc sėjos noragų elementais. Jie prie sėjamosios pritvirtinti specialiomis lingėmis, todėl sėjamosios svoris išlieka optimalus.

Pagrindiniai nustatymai atliekami iš kairės sėjamosios pusės, kurioje galima reguliuoti tiek sėjos gylį bei spaudimą į sėjos noragus, tiek ir atlikti sėjamosios kalibravimą.

Žemės dirbimui atlikti šio tipo sėjamosiose bus montuojamos Kredo frezos (rotoriniai kultivatoriai). Daugiau informacijos apie naujas sėjamąsias gamintojas žada pateikti šį pavasarį.


https://www.profilt.lt/